FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
Δελτίο Τύπου-Νέο Δ.Σ. ένωσης Από : ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ...
Δελτίο Τύπουγια το Δημόσιο και το Ρόλο των Αποφοίτων Αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου το οποίο αποτυπώνει...
Ξενάγηση στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,  Το...
Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝ.ΑΠ. με τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. Το Δ.Σ. της Ε.Ν.Α.Π. πραγματοποίησε συνάντηση...

Δελτίο Τύπου ΕΝΑΠ - Απάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κ. Μητσοτάκη

ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο κ. ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Α. Μανιτάκης, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχέση με τα διαλαμβανόμενα στο Ν. 4093/2012 και την Υπουργική Απόφαση 559/8.1.2013 «περί κινητικότητας και διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε τα ακόλουθα:
Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση αφορά μόνο στους υπαλλήλους Δ.Ε. ΙΔΑΧ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Θα υπάρξει νέα Υπουργική Απόφαση η οποία θα εξειδικεύει τα κριτήρια της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Θα υπάρξει τροποποίηση της απόφασης με διαφορετική αντιμετώπιση των αποφοίτων ΕΣΔΔΑ και των υπολοίπων υπαλλήλων αυξημένων προσόντων,  για τα θέματα κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
Με επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δημιουργηθεί διϋπουργικός κλάδος των αποφοίτων ΕΣΔΔΑ.
Ή Ένωση  Αποφοίτων ΕΣΣΔΑ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την άποψη ότι η επιδιωκόμενη κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, πρέπει να αποσυνδεθεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όφειλε να αποδεχθεί  τα αυτονόητα:
1. Δεν είναι δυνατόν να τίθεται θέμα υπαγωγής σε καθεστώς διαθεσιμότητας κατ’ αρχήν των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ, της παραγωγικής Σχολής του Κράτους, που επιλέχθηκαν και εκπαιδεύτηκαν με υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών και με δημόσιους πόρους, αλλά και όλων των υπαλλήλων που εισήχθησαν στο δημόσιο μέσω των διαγωνισμών και των αντικειμενικών διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
2. Δεν είναι δυνατόν η κινητικότητα των αποφοίτων ΕΣΔΔΑ να προκύπτει ως τυχαίο γεγονός και να μην συναρτάται με την εξειδικευμένη επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση.
Στο πλαίσιο αυτό, η  ΕΝΑΠ άκουσε  με σχετική ικανοποίηση τις υποσχέσεις του Υπουργού.
Επειδή όμως, ο Νόμος 4093/12 όπως και η Υπουργική Απόφαση - παρά τα αντιθέτως λεχθέντα – παραμένουν ακόμη σε ισχύ, αναμένουμε άμεσα τις επόμενες κινήσεις του Υπουργού.
Ειδικότερα αναμένουμε:
Τη  καθολική και ρητή εξαίρεση από το μέτρο της διαθεσιμότητας των αποφοίτων ΕΣΔΔΑ, αλλά και όλων των υπαλλήλων που εισήχθησαν στο δημόσιο μέσω των διαγωνισμών και αντικειμενικών  διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
Τη δημιουργία διϋπουργικού κλάδου αποφοίτων ΕΣΔΔΑ, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιείται η κινητικότητα των αποφοίτων σε συνάρτηση με την εξειδικευμένη επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση που έχουν λάβει και τις αρμοδιότητες του κλάδου.
Να σταματήσει άμεσα η ταπεινωτική για τη διοίκηση διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και να προχωρήσει άμεσα η επιλογή προϊσταμένων των οργανικών μονάδων του δημοσίου, με βάση τις αντικειμενικές  διατάξεις του Ν. 3839/2010.
Η ΕΝΑΠ καλεί  τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, να τοποθετηθούν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος:
Προτίθενται να στηρίξουν και να αξιοποιήσουν τα στελέχη του δημοσίου που εισήλθαν στο δημόσιο με αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες; Ειδικότερα πρόκειται να αξιοποιήσουν τους αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ, όπως στα σύγχρονα κράτη, με βάση την  ειδική  επαγγελματική και επιστημονική  τους κατάρτιση, στην οποία επένδυσε ο ελληνικός λαός;
H ΕΝΑΠ καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής να αποδείξουν εμπράκτως την προσήλωσή τους στις αρχές της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, εξοβελίζοντας από τη διοίκηση πελατειακές λογικές και πρακτικές που συνετέλεσαν τα μέγιστα στη δημιουργία της  σημερινής δραματικής κατάστασης της χώρας.
Το ΔΣ της ΕΝΑΠ
Επισυνάπτεται το Δελτίου Τύπου σε μορφή .pdf
Attachments:
FileDescription
Download this file (DT epikairi KM.pdf)DT epikairi KM.pdf 

Φωτογραφίες

ΕΝΑΠ-Φωτογραφία ΔΣ
ΕΝΑΠ-Φωτογραφία ΤΖΙΜΑΣ
«
»

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!